- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
הכרעת דין בתיק תפ"ח 21521-03-12
|
תפ"ח בית המשפט המחוזי ירושלים |
21521-03-12
26.2.2014 |
|
בפני : צבי סגל - אב"ד |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל עו"ד ענת גרינבאום |
: עמוס ארנסט (עציר) עו"ד מיכאל עירוני |
| הכרעת דין | |
כ.ה. בן-ציון גרינברגר
פתח דבר
1. ביום 8.3.12, בסביבות השעה 12:30 בצהריים, בעיצומו של חג הפורים, ברחבת קופת חולים כללית הסמוכה ל"כיכר יהלום" שבמעלה אדומים, נפצע נחום דיין (להלן: " נחום") ברגלוכתוצאה מדקירת סכין, ומיד בסמוך לכך נפצע גם גיסו, יוסף (ספי) קינן (להלן: " ספי") בירכיו מאותה סכין. האירוע התרחש על רקע סכסוך בין בעלי שתי מסעדות סמוכות.
2. בגין האמור הוגש כתב אישום נגד ארנסט אריק בן דוד עמוס (להלן: " הנאשם"), במסגרתו הואשם בשתי עבירות בגין הפגיעה בנחום: ניסיון לרצח, לפי סעיף 305(1) לחוק העונשין, התשל"ז - 1997 (להלן: " החוק"); ו חבלה חמורה בנסיבות מחמירות, עבירה לפי סעיף 333 וסעיף 335(א)(1) לחוק. בגין הפגיעה בספי יוחסה לנאשם עבירת חבלה בכוונה מחמירה, לפי סעיף 329(א)(1) לחוק. נוסף על האמור, יוחסה לנאשם עבירת הפרעה לשוטר במילוי תפקידו, לפי סעיף 275 לחוק.
עובדות כתב האישום
3. על פי המפורט בכתב האישום, גיסו של הנאשם, עוז אטיה יוסף (להלן: " עוז"), הינו הבעלים של מסעדת ""עוזה"", הממוקמת במרכז המסחרי "כיכר יהלום" במעלה אדומים. בסמוך למסעדת ""עוזה"" נמצאת מסעדת ""בלאדי"", בבעלות אושרת קינן (להלן: " אושרת"). עובר לאירוע שררו יחסים מתוחים בין בעלי שתי המסעדות.
4. ביום 8.3.12 בשעה 11:00 לערך, ניגש עובדיה יוסף (להלן: " עובדיה"), אביו של עוז וחמיו של הנאשם, אל אושרת, ודרש ממנה להזיז שולחנות ישיבה ושלט בצורת משולש שהציבה מחוץ למסעדתה, אשר לטענתו חסמו את הגישה למסעדה של בנו. משסרבה אושרת להזיז את השולחנות והשלט, התפתח בין השניים ויכוח מילולי, אשר בסופו בעט עובדיה באחד השולחנות ואיים על אושרת, ולאחר מכן חזר למסעדה של בנו. בחלוף כחצי שעה, ניגשו עוז ואביו אל אושרת, ושוב התפתח ויכוח מילולי, בו אף הושמעו גידופים ואיומים. בשלב מסוים הצטרף גם הנאשם לויכוח.
5. בסמוך לאחר מכן, בשעה 12:30 לערך, בעקבות הוויכוחים האמורים, התפתח ויכוח מילולי בין הנאשם ואדם נוסף (שזהותו לא ידועה למאשימה) מן הצד האחד, לבין נחום, אחיה של אושרת, וספי - בעלה, מן הצד השני, ברחבה הסמוכה למרכז המסחרי, על יד סניף קופת חולים כללית. בשלב מסוים הפך הוויכוח לקולני, ולטענת המאשימה, הנאשם אמר לנחום וספי, " אני לא מוכן שאף אחד יבקש סליחה ואתם תשלמו ביוקר", והוסיף כי הוא " הולך היום לרצוח את נחום". או אז עזב הנאשם את המקום, כשהוא מלווה באדם הנוסף, ועשה את דרכו למסעדה "עוזה".
6. בהגיעו למסעדה, כך לטענת המאשימה, ניגש הנאשם אל המטבח ונטל סכין קצבים עם להב משונן שאורכו 20 סנטימטרים. הנאשם הניח את הסכין על הדלפק הסמוך ליציאה מהמסעדה ויצא ממנה. בחלוף דקה, נכנס הנאשם בריצה למסעדה, נטל את הסכין ויצא בריצה לעבר נחום. משהבחין נחום בנאשם רץ לקראתו כשהוא אוחז בסכין מאחורי גבו, החל נחום לברוח מפניו לכיוון סניף קופת החולים. תוך כדי מנוסתו, מעד נחום ונפל על הרצפה מול הכניסה לקופת החולים. או אז הגיע הנאשם בריצה אל נחום, והחל לנסות לדקור אותו בחזהו באמצעות הסכין. נחום, ששכב על גבו, ניסה לגונן על חזהו באמצעות רגליו, ולאחר מספר נסיונות לדקור את נחום בחזהו, שלא צלחו, דקר אותו הנאשם ברגלו השמאלית באיזור הברך.
7. לטענת המאשימה, בתגובה לדקירה זו, ועל מנת למנוע מהנאשם להוסיף ולדקור את נחום, היכה ספי את הנאשם בראשו ובצווארו באמצעות חתיכת עץ דקה, וגרם לו לשריטות בצווארו. בתגובה לכך, דקר הנאשם את ספי בשתי רגליו באזור הירכיים בכוונה לחבול בו חבלה חמורה. בשלב זה הגיע למקום אביו של ספי, אשר קינן, ומשהבחין בנאשם מכוון את הסכין לעבר ראשו של ספי, הוציא את אקדחו וכיוונו לעבר הנאשם, ולאחר מכן ירה שתי יריות באוויר. בעקבות זאת, החל הנאשם להתרחק מהמקום. ברם, מיד בסמוך לכך, גמל הנאשם בלבו לחזור לכיוון נחום וספי, והחל לרוץ לכיוונם כשהסכין בידו, תוך שהוא אומר, " אני אגמור אותו..אגמור אותו". בשלב זה ניגש אל הנאשם איש משטרה שבילה במקום עם משפחתו, לקח מידו את הסכין והרחיק אותו מהמתלוננים. לאחר שהנאשם נעצר ונכבל באזיקים בתוך מסעדת "עוזה", הבחין כי אנשי משטרה מונעים מאחיו של גיסו להיכנס לתוך המסעדה, או אז החל להשתולל, בניסיון להפריע לשוטרים במילוי תפקידם.
8. כתוצאה ממעשים אלו, טוענת המאשימה כי נגרם לנחום שבר תלישה של המשטח המפרקי המטרלי של הטיביה בברכו השמאלית, והוא נזקק לניתוח בשני שלבים בהרדמה כללית, בו בוצעה החזרה פתוחה וקיבוע פנימי של השבר בשני ברגים, ולאחר מכן תפירה של קרע במינסקוס הלטרלי. כן נמצא קרע מלא ברצועת ה-ACL, רגלו הושמה בגבס ונאסרה הדריכה עליה. באשר לספי, טוענת המאשימה כי נגרמו לו חתכים בשתי הירכיים, כך שבשליש האמצעי של ירך שמאל ישנו חתך אלכסוני באורך כ- 8 ס"מ עם חתך חלקי בשריר, ובירך ימין ישנו חתך בשליש האמצעי באורך 4 ס"מ, שחדר עור ורקמת שומן. ספי נזקק לשטיפה מרובה של הפצעים ולתפרים בהרדמה מקומית, כאשר בירך השמאלית בוצעה תפירה של חלק השריר הקרוע וכן תפירת עור בשתי הירכיים.
9. לסיכום טוענת המאשימה, כי במעשיו האמורים ניסה הנאשם שלא כדין לגרום למותו של נחום וחבל בו חבלה חמורה כשהוא נושא נשק קר. כן גרם הנאשם לספי חבלה חמורה בכוונה לגרום לו חבלה חמורה. נוסף על האמור, הנאשם עשה מעשה בכוונה להפריע לשוטרים כשהם ממלאים תפקידם כחוק.
תשובת הנאשם לכתב האישום
10. בתשובתו לכתב האישום הציג הנאשם השתלשלות עובדתית שונה מזו המתוארת בכתב האישום. לפי גרסתו של הנאשם, ביום האירוע בילה עם משפחתו וילדיו הקטנים בחגיגות ה"עדלאידע" שהתקיימו במעלה אדומים לרגל חג הפורים. בשלב מסוים פגש בחמותו, אשר סיפרה לו כי שוב התגלע ויכוח בין חמיו, עובדיה, לבין בעלי מסעדת "בלאדי". מיד בסמוך לכך קיבל הנאשם שיחת טלפון מאדם מסוים, אשר ביקש ממנו להגיע לאזור המסעדות. עם הגיעו למקום, התברר לנאשם כי התגלע ויכוח בין בעלי שתי המסעדות, ועובדיה סיפר לו כי אושרת איימה כי תוך מספר דקות יגיעו וישרפו לו את המסעדה. לטענת הנאשם, הוא הציע לעובדיה שיתנצל בפני אושרת, ולאחר שעשה כן, הוויכוח הסתיים בצורה יפה. לאחר מכן, חזר הנאשם לתוך המסעדה ושהה בה, בעוד שבנו בן התשע, שהיה איתו לאורך כל ההתרחשות, חילק פליירים מחוץ למסעדה. בשלב זה, נכנסו חמישה אנשים לתוך המסעדה; הנאשם קיבל את פניהם וביקש לדעת מה רצונם, ואלו השיבו כי הם מבקשים לשוחח עם עובדיה. מאחר שהנאשם לא רצה להפריע להתנהלות המסעדה, ביקש מהם לעזוב, והם, בתגובה, ביקשו ממנו לצאת החוצה על מנת לשוחח; וכך עשה. באותו זמן, טוען הנאשם כי אדם נייטראלי שנכח במקום, בשם אליהו האריש, הוציא מידיו של אחד מאותם אנשים מברג. החבורה זזה הצידה, והתפתח ויכוח בין הצדדים, כאשר הנאשם הותקף מילולית ופיזית, תוך שחמשת האנשים הבהירו כי הם מבקשים "פיצוי" על מה שארע קודם לכן. בשלב זה, בו לדברי הנאשם ניסה להרגיע את הרוחות, הוטח בראשו קרש, ובעודו מנסה לעזוב את המקום, נשמעה ירייה.
11. בתגובה, רץ הנאשם חזרה למסעדת "עוזה" פנימה, לקח משם סכין, ויצא שוב החוצה, כאשר האדם שנשא נשק רדף אחריו והתקרב לכיוונו. כך, לגרסת הנאשם, נוצר מצב שבו הוא בורח מאדם חמוש, בעוד שאחד המתלוננים סבר כי הנאשם רודף אחריו, ובתגובה ברח הוא מפניו של הנאשם. אותו מתלונן נתקל בילדה שעברה במקום, ונפל על הרצפה, ומשהנאשם היה מאד קרוב אליו, נתקל בו ומעד גם הוא; וכתוצאה מכך, הסכין שהייתה בידו באותה העת פגעה במתלונן, וכנראה שמכך נדקר ברגלו. מיד לאחר מכן, הוטח בשנית קרש בראשו של הנאשם, ואז נשמעה ירייה נוספת וכוח משטרתי הגיע למקום. לדברי הנאשם, מסר לשוטר את הסכין, כשהוא רגוע ומנסה להסביר לו מה קרה.
עיקר האירועים ותמצית גדר המחלוקת
12. ראש לכל אציין, כי בנוגע למספר עובדות חשובות אין מחלוקת בין הצדדים: כי לפני אירוע הדקירה, התגלע ויכוח בין הצדדים; כי הנאשם הוא שאחז בסכין, והוא האדם שהביא לידי פציעת המתלוננים; וכי אשר קינן ירה בנשקו במהלך האירוע. אולם, הצדדים חלוקים בעניינים הבאים: המאשימה סבורה כי בנוגע לדקירת נחום, היא הצליחה להוכיח מעבר לכל ספק סביר את יסודות עבירת הניסיון לרצח; ובאשר לספי, הוכיחה את יסודותיה של עבירת החבלה בכוונה מחמירה. כמו כן, סבורה המאשימה כי הוכחה גם עבירת הפרעה לשוטר במילוי תפקידו. לעומת זאת, לשיטת ההגנה, כשלה המאשימה מלהוכיח מעבר לספק סביר את כלל האישומים המיוחסים לנאשם בכתב האישום.
להלן אפרט את נקודות המחלוקת שבין הצדדים.
13. בקצירת האומר, המאשימה סבורה כי תחילתו של האירוע בויכוח שהתגלע בין שני בעלי המסעדות. מן העדויות השונות עולה כי בסיום הוויכוח היה הנאשם כעוס ועצבני; וכמו כן, מהסרטונים שצורפו לתיק עולה, כי הנאשם הכין מראש את הסכין על הדלפק הסמוך ליציאה מן המסעדה, ולאחר מספר שניות הגיע לתוך המסעדה בריצה, ויצא ממנה כשהסכין בידו. בהתווסף לאלה, נסמכת המאשימה על אמירות שאמר הנאשם כשהסכין בידו, וביניהן, " אני הולך להרוג שניים" ו- "אני אהרוג אותך", אשר יש בהן, יחד עם אחיזת הסכין, כדי להעיד על כוונתו של הנאשם לרצוח. באשר לדקירת נחום, המאשימה עומדת על כך שהסכין כוונה לחזהו, אלא שהנאשם לא הצליח לבצע את זממו, אך מפאת שנחום דחף את רגליו לכיוונו של הנאשם. בכל הנוגע לדקירת ספי, טוענת המאשימה כי הנאשם פעל מתוך כוונה לפצוע אותו, ולא, כפי שטוען הנאשם, כתגובה ספונטנית והגנתית לאחר שספי הלם בראשו עם מקל. כמו כן, עומדת המאשימה על גירסתה, כי בסיום האירוע, לאחר שנדקרו שני המתלוננים ולאחר שאשר קינן ירה שתי יריות באוויר לצורך הרתעה וקריאת עזרה, רץ הנאשם לכיוון המסעדה, או אז גמר בלבו "לסיים את המלאכה", ולשם כך שב על עקבותיו בריצה, כשהסכין בידו, תוך שהוא צועק " אני אגמור אותך"; ואירוע הדקירה בא לסיומו באותן דקות ממש רק כשנתפס הנאשם על ידי השוטר דוד מונסנגו. כמו כן טוענת המאשימה כי הצליחה אף להוכיח כי לאחר שנתפס, הנאשם הפריע לשוטרים במילוי תפקידם.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
